Bij Manege De Kamphorst kun je ponyrijden. We hebben hele fijne manege pony’s. Zij vinden het hartstikke leuk om jou van alles over ponyrijden te leren, samen met onze instructeurs.

Wanneer
Ben jij 7 jaar of ouder, dan kan je bij ons komen rijden! Heb je nog nooit eerder op een pony gereden, dan krijg je eerst privéles en daarna ga je verder in de groep. Kan je al wel ponyrijden dan mag je meteen mee in de groep. In de groepslessen doe je allemaal leuke dingen, zoals dressuur, carrousel, balkjes lopen, springen en zonder zadel rijden. En natuurlijk doen we ook spelletjes met de pony’s!

Waar
De ponylessen zijn in de zomer bijna altijd in onze buitenrijbaan en in de winter in de binnenrijbaan. Wanneer b.v. je ouders meekomen kunnen ze ’s zomers vanaf het terras en ’s winters vanuit de foyer, onder het genot van iets lekkers, jou zien rijden.

Binkie Ponyfanpas

Een echte aanrader is meedoen aan het unieke FNRS Diplomarijden met Binkie, ons speciale pony programma voor kids met leuke dressuur- en vaardigheidsproeven. Je kunt al snel officiële diploma’s halen met mooie rozetten. Alles waar je aan meedoet wordt in je persoonlijke Binkie Ponyfanpas bijgehouden. En heb je iets leuks meegemaakt in je les of wil je wat kwijt over je lievelingspony, dan kun je dat ook in je Ponyfanpas schrijven. Een soort ponyblog!

Nog veel meer leuks
Zo zijn er gezellige ponypoetsmiddagen, waar je leert hoe je een pony zo mooi en schoon mogelijk kunt maken. Daarnaast organiseren we ook hele leuke spelletjesmiddagen met de pony’s.
In de zomer zijn er de ponykamp weken. In deze week ben je de hele dag op de manege met de pony’s maar ’s avonds slaap thuis. Je leert van alles over de verzorging van een pony. En daarnaast organiseert de leiding een hele boel leuke en verrassende activiteiten!
Je kunt ook je verjaardag op de manege vieren met een coole pony party. Lees hier alles over op de pagina  ‘kinderfeestje’.

Enthousiast geworden?
Vul dan meteen het contactformulier in. Wij bellen je daarna op om een kennismakingsles af te spreken! Je kunt natuurlijk ook eerst komen kijken. Er ligt een uitgebreide folder voor je klaar met alle informatie over lessen, abonnementen etc. Elke dag (behalve zondag) kun je aan het eind van de dag de ponylessen bekijken.