Les overeenkomst

Als je bij ons één of meerder vaste lesafspraken per week hebt kun je gebruik maken van onze les abonnementen met een aantrekkelijke korting. Wij houden een paard of pony voor jouw vaste les gereserveerd. Het is belangrijk je dat je goed op de hoogte bent van de spelregels van dit abonnement. Lees ze daarom aandachtig door.


Leskaarten

Paard- of ponyrijden op Manege de Kamphorst werkt met kwartaalabonnement van drie maanden.

Deze kwartaalkaarten lopen gelijk aan de kalender kwartalen en bevatten 13 lessen. Als nieuwe ruiter kun je op elk moment in het kwartaal instappen. De eerste periode wordt dan naar rato berekend.

 De betaling  is per automatische overschrijving. Hiervoor teken je een machtiging op de manege. Wij regelen dan steeds vooraf de betaling in drie gemakkelijke maandelijkse termijnen. Je kunt onze afschrijving  maandelijks zo rond de 26e verwachten.

 • Ruiters die vaker per week willen rijden krijgen op hun tweede vaste les ongeveer 10% korting via de voordeelkaart. Ook het reserveren van een favoriet paard kan gewoon per kwartaal. Af en toe een extra les meerijden kan ook. Wij brengen die dan aan het einde van het kwartaal extra in rekening tegen het voordelige kaarttarief. Simpel en overzichtelijk.
 • Alle tarieven vind je op de aparte tarievenlijst op deze site.

Wil je liever niet per automatische overschrijving betalen dan kun je ervoor kiezen om je kwartaalkaart in een keer vooraf te voldoen, contant of per pin. Je betaalt dan in een keer alle drie de maanden vooruit.

Les verzetten

 • Als je een keer niet in je vaste les kunt rijden dan kun je deze verzetten. Doe dit wel ten minste 24 uur van te voren. Niet of te laat afgemelde lessen worden in rekening gebracht en kun je dus niet meer inhalen. Afmelden en een inhaal les boeken kun je simpel zelf regelen via ons klanten portaal.
 • Inhalen doe je bij voorkeur in dezelfde week maar in ieder geval binnen het lopende  kalender kwartaal. Het is ook mogelijk om lessen van te voren in te halen als het maar binnen het zelfde kwartaal valt. Per kwartaal kun je maximaal 3 keer kosteloos annuleren en de les dan inhalen.
 • Besproken privélessen of zondag evenementen moeten vanwege het beperkte aantal plaatsen twee dagen (48 uur) van te voren  geannuleerd worden.
 • Tijdens de meeste feestdagen en vakantie periodes gaan onze lessen gewoon door. Regelmatig ontvang je via de mail onze nieuwsbrief. Het is belangrijk deze nieuwsbrief te lezen. Je bent dan tijdig op de hoogte van het wel of niet wijzigingen van onze lesplanning.

 Lessen die vanuit de manege vervallen, bijvoorbeeld in verband met sommige feestdagen kunnen worden ingehaald. De manege zal dan, waar nodig een extra inhaaldag organiseren.

Algemene zaken

 • Een kwartaalkaart is een kalenderkwartaal (jan-mrt, apr-juni, juli-sept, okt-dec) geldig en bevat  13 lessen.
 • De kwartaalkaart is strikt persoonsgebonden en kan niet worden overgedragen aan andere personen.
 • Alleen ruiters met een kwartaalkaart hebben recht op een vaste plek in de les. Losse lessen zijn uitsluitend bedoeld voor ruiters die incidenteel meerijden. Het tarief voor losse lessen vind je op de tarievenlijst. Een losse les is duurder en geeft geen recht op een vaste reservering in de groep. Ook voor losse lessen vul je bij voorkeur de machtiging in zodat we deze automatisch bij je kunnen afschrijven.
 • De kaarthouder is zelf verantwoordelijk voor het afspreken van inhaallessen. Let er dus op dat je dit tijdig regelt. Laat het niet oplopen naar het eind van het kwartaal want vol=vol. Lessen die niet binnen het kwartaal worden gereden komen te vervallen.
 • Privélessen, FNRS / Binkie wedstrijden, buitenritten en extra evenementen op zondag vallen buiten je kwartaalkaart worden apart afgerekend.
 • Wil je jou vaste les verplaatsen, iets wijzigen in je abonnement of heb je een administratieve vraag dan kun je mailen naar: lessen@dekamphorst.nl
 • Wil je het lesabonnement opzeggen, dan doe je dit schriftelijk via het opzeg formulier in ons klanten portaal. De opzegging dient tenminste één kalendermaand vóór het einde van het kwartaal in ons bezit te zijn. Na ontvangst van de opzegging, krijg je hiervan een schriftelijke bevestiging . Indien je te laat opzegt, ben je verplicht het abonnement voor het nieuwe kwartaal alsnog te voldoen. Zonder voorafgaande opzegging wordt deze overeenkomst telkens voor 3 maanden en tegen dezelfde condities verlengd. Al betaald lesgeld wordt niet gerestitueerd.
 • Om grote stijgingen ineens te voorkomen indexeren wij jaarlijks onze prijzen conform de inflatie (CPI). Overige prijsaanpassingen zullen wij ruim van tevoren aankondigen.
 • Bij onvoorziene omstandigheden houdt de bedrijfsleiding het recht van deze voorwaarden af te wijken.