Wij zijn de enige manege in Het Gooi met 4 kwaliteitssterren van de FNRS (Federatie van Nederlandse Ruitersportcentra). Deze kwalificatie wordt o.a. toegekend op basis van de uitgebreide accommodatie, het lesprogramma, de instructie en de verzorging van de paarden en pony’s.

Wij zijn daarnaast in het bezit van het Veiligheidscertificaat. Dit keurmerk houdt in dat iedere twee jaar onze accommodatie en bedrijfsvoering grondig worden gecontroleerd op het gebied van veiligheid. Wij bieden een gevarieerd programma van lessen en evenementen voor iedereen, van beginnend tot vergevorderd niveau.

Lessen
Voor volwassenen en jeugdruiters (vanaf circa 12 jaar) hebben wij fijne lespaarden. De lessen vinden plaats in een van onze mooie binnen- of buitenrijbanen. Ben je beginnend ruiter, dan start je met een aantal privélessen. Daarna ga je in een kleine groepsles rijden. Ben je al meer ervaren en kun je wat meer uitdaging aan, dan kun je in onze (half-)gevorderde lessen verder met o.a. dressuur, vaardigheid, FNRS-rijproeven en buitenritten. Na afloop van de les kun je samen met je mederuiters napraten in onze gezellige foyer met uitzicht op de binnenrijbaan of ’s zomers op het terras bij de buitenrijbaan.

Buitenritten
De manege heeft een unieke ligging nabij een groot heide- en bosgebied. Een ideale gelegenheid voor korte of lange buitenritten! Ben je wat verder gevorderd, dan rijd je ’s zomers ook regelmatig een mooie buitenrit in plaats van les. Voor de (gevorderde) liefhebbers worden ook langere ritten georganiseerd, bijvoorbeeld naar Lage Vuursche. Wil je t.z.t. je officiële Ruiterbewijs halen, dan bouw je zo ook de nodige ervaring op.

FNRS Ruiterpaspoort
Als je bij ons komt rijden word je ook lid van de Federatie van Nederlandse Ruitersportcentra, de FNRS. Voor een kleine jaarlijkse contributie ontvang je jouw persoonlijke FNRS Ruiterpaspoort en 4 keer per jaar het magazine Paard&Sport. Wij organiseren regelmatig leuke evenementen waarbij je o.a. kunt meedoen aan dressuur- en/of vaardigheidsproeven. Je resultaten worden in je paspoort genoteerd, en je kunt er landelijk erkende diploma’s mee behalen. Ook je deelname aan buitenritten wordt in het paspoort opgenomen. Dit vormt jouw basis voor het meedoen aan de Certificaten Buiten Rijden. Heb je 2 Certificaten op zak dan kun je inschrijven voor het officiële Ruiterbewijsexamen.

Favoriet Kaart
Als je begint met paardrijden, bouw je veel ervaring en handigheid op door op verschillende paarden te rijden. Ben je wat meer gevorderd, dan kun je ook een Favoriet Kaart kopen. Je rijdt dan je wekelijkse les op jouw favoriete paard!

Enthousiast geworden?
Stuur ons een mail (lessen@dekamphorst.nl) of een app (06-83700232) om je kennismakingsles te bespreken.