Ponyrijden

Bij Manege De Kamphorst kun je superleuk ponyrijden. We hebben 12 hele leuke, coole, lieve, gave en soms wat ondeugende schatten van pony’s. Kijk maar naar de foto’s hiernaast! Onze pony’s vinden het hartstikke leuk om jou van alles over ponyrijden te leren, samen met onze instructeurs/-trices.

Wanneer
Je kunt bij ons komen rijden als je 7 jaar of ouder bent. Heb je nog nooit eerder ponyrijles gehad, dan krijg je eerst een paar keer alleen les (privéles dus) en daarna ga je verder in een groepje. Kun je al (een beetje) ponyrijden, dan kun je meteen in een groepje meedoen. In de groepslessen doe je allemaal leuke dingen, zoals dressuur, carrousel, balkjes lopen, springen en zonder zadel rijden. En natuurlijk doen we ook vaak leuke spelletjes met de pony’s!

Waar
De ponylessen zijn in de zomer bijna altijd in onze buitenrijbaan en in de winter rijd je lekker droog in de binnenrijbaan. Als je ouders meekomen, kunnen ze ’s zomers vanaf het terras en ’s winters vanuit de foyer je les volgen.

Binkie Ponyfanpas
Een vette aanrader is meedoen aan het FNRS Diplomarijden met Binkie, ons speciale pony programma voor kids met leuke dressuur- en vaardigheidsproeven. Wij zijn de enige manege in Nederland die dat heeft! Je kunt al heel snel nadat je begonnen bent meedoen en echte officiële diploma’s halen met mooie rozetten. Alles waar je aan meedoet wordt in je persoonlijke Binkie Ponyfanpas opgeschreven. En heb je iets leuks meegemaakt in je les of wil je wat kwijt over je lievelingspony, dan kun je dat ook in je Ponyfanpas schrijven. Net een soort ponydagboek dus!

Nog veel meer leuks
Naast de Binkie-evenementen staat er nog veel meer op het programma. Zo zijn er gezellige ponypoetsmiddagen, waar je leert hoe je je pony zo mooi (en schoon!) mogelijk kunt maken. Verder organiseren we ook hele leuke ponyspelletjes middagen.
In de zomer zijn er de ponykamp-weken. Slapen doe je thuis, maar voor de rest ben je de hele week bezig met de pony’s. Je gaat natuurlijk lekker veel ponyrijden en je leert van alles over de verzorging van een pony. En daarnaast verzinnen onze ‘ponykampjuffen’ er nog heel wat leuke verrassende dingen bij, maar die verklappen we hier niet!
Je kunt ook je verjaardag op de manege vieren met een coole pony party. Lees hier alles over op de pagina ‘kinderfeestje’

Enthousiast geworden?
Bel dan meteen om een kennismakingsles af te spreken! Je kunt natuurlijk ook eerst komen kijken. Er ligt een uitgebreide kleurenfolder voor je klaar met alle informatie over lessen, abonnementen etc. Elke dag (behalve zondag) kun je aan het eind van de middag de ponylessen zien. Ons adres en telefoonnummer vind je onder 'Contact'.